Покупката на нов апартамент е важна стъпка в живота на всеки един от нас, зад която седят много неизвестни.

Ето и няколко стъпки, които да улеснят вашето търсене и избора на жилище.

  • Определете сумата, което може да си позволите(лични средства, банка, при сключване на сделка има и допълнителни такси за нотариус, община,за банката, ремонт и тн.)
  • Изберете подходящо местоположение(тук е необходимо да се съобразите с това дали имате или ще имате деца и ще е необходимо в близост да има градина, училище). Хубаво е дори да имате кола в близост да се намират спирки на градски транспорт, магазини, аптека, медицинско заведение.
  • Колко стаи е необходимо да имате за да може да съберете целия багаж, с който разполагате и в същото време да има достатъчно място за всеки един от членовете на вашето семейство. Брой на санитарните помещения (също важен критерии при многочленни семейства)
  • Направете сметка за това дали има къде да паркирате колата, с която разполагате или ще се наложи закупуване на гараж, клетка, място за паркиране. Или пък ще трябва да използвате платен паркинг(София става все по-населена и паркоместата са малко)
  • Опитайте да пресметнете необходимите разходи за ремонт и обзавеждане, ако се налага (това също е един много голям разход при покупка на ново жилище).

Оставете коментар